Search

mtb TRAILer magyar pálya bemutató 1. rész - Desszert

Updated: Oct 27, 2021

A sorozat célja bemutatni a magyar pályákat azoknak, akik nem tudják merre induljanak montizni. A nyomvonal bemutató során értékelem a pályákat egyéni pontrendszer alapján milyen kerékpáros technikai nehézségű, milyen kerékpáros tudást igényel és mit lehet a pályán tanulni.

A Desszert egy olyan budapesti freeride/downhill pálya, ahol nincsen épített elem. Egy természetes ösvény, amit elsőre a legjobb eső után, vagy télen kipróbálni. Ekkor ugyanis sokkal kevésbé csúszik, mint teljesen szárazban. Ha megy stabilan a pálya, kiszáradt állapotban sem fog gondot okozni, mert fokozatosan lehet hozzászokni a csúszáshoz és miként kell közben mégis kontroll alatt tartani végig a kerékpárt. Remek freeride edzés.


A mtb/ freeride pálya megtalálhatósága és egyéb információk

A budapesti mtb pálya a Tündérhegyi útról indul a zöld sorompónál. A freeride pálya technikai nehézsége a könnyebbik nyomon: 12/30 A freeride pálya technikai nehézsége a haladóbb nyomon: 18/30 Milyen kerékpáros technikai tudást tanulhatsz az mtb pálya nyomvonalán ? Fék használat/modulálás, lépétetés, milyen érzés farolós pályán menni és miként kell kontroll alatt tartani a kerékpárt. További részletekért nézd meg a videót!


Amennyiben egyedül nem mered bevállalni, vagy még nem érzd elégnek a kerékpáros tudásodat jelentkezz mtb freeride (downhill) edzésre ITT.

40 views0 comments